Herlige Høst:)

Høst 2011

Jeg bare MÅ dele dette bilde! Det er tatt i «skogen» rundt Vangs vannet, på Voss, oktober 2011.

Sammen med de to minste guttene mine og mamma hadde vi en flott høst ferie på Voss:) Vi var veldig heldig med været og koste oss med høsten og det den har å tilby.
 
Bildet over med de flotte trærene satte fantasien til både liten og stor i sving. Noen kalte dem Harry Potter trær, mens andre kalte dem Edderkopp trær:))
 
Denne dagen gikk vi tur rundt en del av Vangs vatn. Vi fant oss en flott strand med utsikt mot Vangen. Der spiste vi medbragt lunch og drakk kakao. Kjempe koselig:) Både mormor og guttene, og jeg – stor koste oss.
 
Inni i skogen plukket vi med oss diverse blader, planter, strå, bær mm. Vi kikket på sopper og leitet etter dyre spor. (Trenger ikke ikke gå så dypt inn i skogen for å gjøre det til en spennende opplevelsestur :)) )
 
Når vi kom tilbake til Campingvognen tittet  vi i bøkene vi hadde lånt på biblioteket. Vi fant igjen bladene og plantene og leste spennende historier om de! Spesielt boka: Barnas Norske Flora, av Leif Ryvarden, Damm Forlag, var en spennende bok! Den gjorde det hele spennende og morsomt for barna:
F.ex: Om planten Ryllik sier den: «Ryllik = Achillea millefolium (lat.navnet). Kineserene brukte ryllik medisinsk allerede for 4000 år siden. Den kunne få de fleste sår til å gro. Alle legene i old tiden hadde denne planten med seg i sine medisin vesker. Akilles, som har gitt planten sitt latinske navn, ble dyppet i en gryte med ryllik avkok. Hun måtte imidlertid holde ham i noe, og det var senene i hælene, som derfor kalles akillessen :)) » Hihihi! Vittig! Utifra dette klarte vi å lage en spennende og bisarr fortelling om Akilles og hans mor!!
 
Vi lagde flotte bilder og kort av høstbladene vi fant. Misten lagde noen kjempefine bilder som forestilte blad mennesker/troll:)  Bladene hadde lagt i press og vi brukte gjennomsiktig kontaktpapir . Etterpå kjøpte vi fine rammer og rammet de inn. Så nå har vi laget noen flotte gaver og kort :))
 
Selv har jeg tatt masse flotte høstbilder som jeg har tenkt å skrive ut og henge opp. Litt gøyt med sånn som vi har «fiksa sjøl». Skal prøve å legge ut bilder.
 
 
«

 

1 thoughts on “Herlige Høst:)

  1. Så koselig det höres! Nei, hösten trenger ikke väre så ille, når bare det ikke regner!!!

    Vi skal til Lysekil på kenneltreff i helgen. Ska bla treffe flere av Nellys sösken og mamma. I alt blir det 24 hunder (og gudene vet hvor mange mennesker). Skal nok bli veldig kjekt! (Og bilder kommer på bloggen etterhvert.)

    Ha en herlig dag!!!
    Klem/Ingrid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *